Zwiększ szybkość wydawania dań

Każdy lokal gastronomicznych, który nie chce zrazić klienteli musi dbać nie tylko o estetykę lokalu, jakość serwowanych dań, ale również o czas ich przygotowywania. Z tego powodu wyposażenie kuchni musi być efektywne.

Specjalistyczne patelnie

W tym celu stworzona została patelnia gastronomiczna, która poprzez unikalną konstrukcję może w ekspresowym tempie przygotowywać dania wymagające smażenia, duszenia lub podsmażenia.

W zależności od modelu, wielkości misy czy też efektywności w rozprowadzaniu ciepła patelnie mogą w ciągu godziny przygotować od kilkudziesięciu do 100, 150, a nawet 200 kotletów.

Z tego powodu sprzęt nadaje się doskonale do obłożonych lokali gastronomicznych lub do obsług dużych wydarzeń jak wesela. Oprócz efektywności od sprzętu możemy oczekiwać:

– higieniczności,
– odporności na uszkodzenia mechaniczne,
– odporności na uszkodzenia chemiczne,
– odporności na korozję.

Jest to zasługa użytego do produkcji materiału. Dzięki odporności na uszkodzenia mechaniczne i chemiczne, wynikającej z zastosowania stali nierdzewnej, nie musimy obawiać się o uszkodzenia powierzchni w czasie sprzątania. Z tej samej przyczyny sprzęt jest w pełni odporny na pojawienie się rdzy.

Standardowe uposażenie

Niezależnie od tego, na jaki model patelni gastronomicznej się zdecydujemy możemy liczyć na pojemną i równomiernie rozprowadzającą ciepło misę, możliwość regulacji temperatury w różnych zakresach. Zwykle od 50 do 250 stopni Celsjusza. Ponadto każde urządzenie jest wyposażone w chroniący przed przegrzaniem termostat.