Jaka przemysłowa krajalnica do pieczywa będzie najlepsza? Przegląd parametrów

Za pomocą profesjonalnych krajalnic do pieczywa można szybko pokroić każdy rodzaj bochenka – twardy chleb pełnoziarnisty i miękki chleb tostowy. Kiedy warto zdecydować się na zakup takiego sprzętu? Na co zwrócić uwagę przy jego doborze?

Gastronomiczna krajalnica do chleba – kiedy warto kupić?


Urządzenia jak przemysłowe krajalnice do pieczywa sprawdzają się tam, gdzie konieczne jest szybkie krojenie dużej ilości pieczywa.

Przykładowe zastosowanie krajalnic gastronomicznych:
– piekarnie
– sklepy spożywcze
– restauracje
– firmy cateringowe
– stołówki
– punkty zbiorowego żywienia

Dzięki krajalnicy przemysłowej można wtedy kroić nawet kilkaset bochenków na godzinę. Nowoczesne urządzenia doskonale radzą sobie z każdym typem pieczywa – miękkim chlebem tostowym i twardym i ciężkim pieczywem pełnoziarnistym.

Przemysłowe krajalnice do chleba – co warto kupić?


Dobra gastronomiczna krajalnica do chleba to taka, która będzie mogła zapewnić szybką, niezawodną i bezpieczną pracę na lata. Powinna być ona przy tym dopasowana specjalnie do potrzeb firmy i miejsca, w którym ma zostać ustawiona.

Wśród najważniejszych parametrów profesjonalnych krajalnic do chleba znajdują się:
– wymiary krajalnicy
– maksymalne wymiary krojonego bochenka
– szerokość krojenia bochenków na kromki
– wydajność podawana w bochenkach na godzinę
– materiał do wykonania urządzenia – stal nierdzewna, stal malowana proszkowo
– dodatkowe elementy, w tym szufladka na okruchy, półka na pieczywo
– zabezpieczenia, między innymi przed samoczynnym włączaniem się maszyny, automatyczne wyłączenie maszyny po zakończeniu krojenia

Z dostępnymi modelami gastronomicznych krajalnic można zapoznać się na stronach ich producentów i sklepów online.