Wybór uniwersalnej maselniczki

Praktyczny detal, jakim jest kuchenna maselniczka, jest jednym z niezbędnych elementów w wyposażeniu kuchni. Zapewnia ona przede wszystkim odpowiednią świeżość masła oraz chroni przed niekorzystnym wpływem środowiska. To świetny przedmiot, który warto mieć zwłaszcza wtedy gdy na co dzień w domach gości masło. Na rynku dostępne są różne rodzaje maselniczek, a wybór odpowiedniej powinien być uzależniony jedynie od własnych preferencji.

Tyle do wyboru… Na co się zdecydować?

Podczas zakupu maselniczki należy zwrócić uwagę przede wszystkim na jej rozmiar. Musi być on odpowiednio duży by cała kostka masła mogła bez problemu się zmieścić. Standardową wielkością maselniczki jest 18x12x6 cm.

Kolejnym równie istotnym aspektem jest materiał z jakiego została wykonana maselniczka. Tutaj wybór jest zdecydowanie większy.

Stawiając na elegancję i luksus warto jest zaopatrzyć się w porcelanową maselniczkę. Idealnie się sprawdzi także podczas przyjęć czy innych okazji ze względu na swój biały lub kremowy kolor.

Łatwość w utrzymaniu czystości gwarantuje szklana maselniczka. Jest ona niezwykle prosta w czyszczeniu. Jeśli jest ona wykonana ze szkła hartowanego to dodatkowo jest odporna na wszelkie zarysowania oraz uszkodzenia.

Wybierając maselniczkę ze stali nierdzewnej mamy pewność co do jej trwałości oraz świeżości masła. Jej nowoczesny i stylowy design gwarantuje, że sprawdzi się w każdej kuchni.

maselniczka Cubo